Praktijkvoorbeelden Triax Ethernet over Coax + WiFi

Praktijkvoorbeelden Triax Ethernet over Coax + WiFi

Triax heeft uitgebreide informatie over een tweetal Ethernet over Coax + WiFi installaties gepubliceerd, die we graag presenteren. Met Triax Ethernet over Coax + WiFi creëert u eenvoudig een gigabit netwerkoplossing over uw bestaande coax-infrastructuur. Met de toevoeging van de EoC + WiFi netwerkcomponenten lopen zowel het tv-signaal als dataverkeer over de coaxkabels.Agape Aparthotel in Boedapest (Hongarije)


Het Agape Aparthotel bestaat uit de populairste serviceappartementen in het centrum van Boedapest. Toch was er één ding dat niet aansloot de hoge kwaliteit van de appartementen: de wifi.

Managing director Balázs Radó legt uit hoe Triax Ethernet over Coax + WiFi het Agape Aparthotel echt verder heeft geholpen:

"Voor de meeste van onze gasten is betrouwbare wifi onmisbaar. Inmiddels is Triax Ethernet over Coax + WiFi voor ons onmisbaar. De installatie ging razendsnel, waardoor we geen appartementen buiten gebruik hoefden te stellen. Bovendien krijgen we sindsdien geen klachten meer over het internet en beoordelen onze gasten ons nog beter dan voorheen."

De Triax EoC-oplossing in Agape Aparthotel in het kort

 • Het core coax-netwerk is geüpdatet met Triax RG11-bekabeling
 • De coaxbekabeling in de appartementen is onveranderd gebleven
 • Het internetsignaal komt binnen op de TRIAX EoC + WiFi-controller, die het IP-netwerk over coax overbrengt
 • Agape Aparthotel is voor het netwerk niet langer afhankelijk van de vorige serviceprovider
 • De totale netwerkconfiguratie duurde slechts 1 uur
 • 65 appartementen zijn voorzien van een Triax EoC einddoos (installatieduur 15 minuten per appartement)

 • Lees hier meer technische info over de Agape Aparthotel case (PDF, Engels)
  Saltviks Camping in Grebbestad (Zweden)


  Ook op de camping komt Triax Ethernet over Coax + WiFi van pas. Saltviks Camping, in het zuidwesten van Zweden, had voortdurend problemen met draadloos internet in haar 22 huisjes. Signaalonderbrekingen en matige dekking waren aan de orde van de dag. Inmiddels zijn alle huisjes verbonden met een volledig beheerd EoC-netwerk. Door gebruik te maken van de reeds aanwezige coax-bekabeling, bespaarde de camping veel tijd en geld.

  General manager Joakim Ulvhammar benadrukt nog eens hoe belangrijk internettoegang tegenwoordig voor zijn gasten is:

  "De prachtige omgeving, frisse lucht en helder water zijn redenen waarom gasten uit o.a. Zweden, Noorwegen en Denemarken voor Saltviks kiezen. Maar tijdens hun verblijf vinden mensen ook internettoegang heel belangrijk. Naast online surfen, maken ze ook volop gebruik van tv-streamingdiensten. Onze wifi moet op de behoeften van onze gasten aansluiten en dankzij Triax Ethernet over Coax + WiFi hebben we dat eindelijk voor elkaar. We hopen met deze aanvullende service meer boekingen voor onze huisjes te realiseren."

  Installatie door partner Electronic Equipment

  Triax deed dit project samen met Electronic Equipment, dat tekende voor de installatie. Eigenaar Stefan Arvisson had een relatief makkelijke klus:

  "We wilden een oplossing die alle huisjes betrouwbare wifi-dekking zou geven. De installatie en configuratie was erg eenvoudig. De coax-infra was al van Triax, dat maakte de installatie nóg makkelijker."

  De EoC-oplossing op Saltviks Camping in het kort

 • Het internetsignaal komt binnen op een TRIAX EoC + WiFi-controller, die het over al aanwezige coaxkabels verspreidt naar 22 huisjes
 • Elk huisje heeft een Triax EoC einddoos, die zowel wifi als het tv-signaal in het huisje verzorgt
 • Saltviks Camping gaat Ethernet over Coax gefaseerd uitrollen naar de rest van het park

 • Lees hier meer technische info over de Saltviks Camping case (PDF, Engels)


  Meer weten over Triax Ethernet over Coax + WiFi?


  Ook u kunt gebruikmaken van uw bestaande coax-infra om internet- en rtv-signalen te distribueren in bijvoorbeeld uw (hospitality)bedrijf of appartementencomplex. Wilt u meer weten over deze betrouwbare (draadloze) gigabit internetoplossing zonder ingewikkelde installatie en hoge investeringen? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.