Internet in de Caravan, camper of boot

Internet in de Caravan, camper of boot

Internet in de caravan, camper of boot

De situatie kan zich voordoen dat het internet op het recreatiepark of haven niet toereikend is of dat het signaal gewoonweg niet binnenkomt in de caravan, camper of boot. Hiervoor hebben wij een aantal oplossingen, zowel op basis van Wifi als 4G of gecombineerd.

Hieronder gaan we de oplossingen die wij voeren bespreken.

Wifi only

De Alfa Network Wifi Camp Pro is een model dat al langere tijd op de markt is en een absolute aanrader. Het systeem kan met een optionele zuignap bevestigd worden aan een glad oppervlak of op een reling worden geklemd met een relingklem. Naast deze 2 mogelijkheden is er ook nog een mogelijkheid om te werken met een RVS beugel voor vast montage. De Wifi Camp Pro is voorzien van een Tube met een gevoelige antenne van 9 dBi, waarmee signalen die voor veel toestellen zoals telefoons en laptops niet meer toereikend is toch ontvangen kan worden en signalen die verzonden ook versterkt uitgestuurd worden zodat de wifi accespoint van de camping of haven toch bereikt worden. Dit gekoppeld aan een R36 router van Alfa Network wordt er gezorgd dat telefoons, tablets en laptops hiermee toch overweg kunnen. De R36 ontvangt namelijk het signaal en zorgt ervoor dat er een nieuw accespoint ontstaat waar meerdere toestellen op kunnen inloggen (mits de aanbieder dit accepteert).

4G only

Er is ook een mogelijkheid om te werken met alleen 4G. Zo heeft Alfa Network een 4G model genaamd de Alfa Network Camp Pro 4G, deze bestaat uit een Tube met daarop een gevoelige antenne. Ook deze tube kan met een zuignap bevestigd worden of op een reling worden bevestigd aan de caravan, camper of boot. Naast deze 2 mogelijkheden is er ook nog een mogelijkheid om te werken met een RVS beugel voor vast montage. In de tube kan vervolgens een simkaart geplaats worden die het signaal doorstuurt naar de R36AH die het vervolgens omzet naar een lokaal Wifi netwerk. Hierdoor kunnen meerdere mensen tegelijk gebruik maken van een 4G abonnement. Naast het ontvangen van de signalen stuurt dit model ook versterkt de signalen weer uit, waardoor de 4G ontvangstkwaliteit geoptimaliseerd is.

Wifi + 4G

Travel Vision heeft de 4G Wifi Connect uitgebracht, een model dat overweg kan met Wifi en 4G signalen. In de dome (die vast wordt gemonteerd op de camper, caravan of boot) zitten namelijk 2 antennes, één voor Wifi en één voor 4G. De signalen worden vervolgens gedistribueerd naar een router die het vervolgens omzet naar een eigen Wifi signaal waar meerdere toestellen op verbonden kunnen worden, ook hier geld voor wifi mits de aanbieder van het wifi signaal dit accepteert.

4G repeater

Met de Teleco PhoneBooster VAN 2.0 zorg je ervoor dat het 3G of 4G signaal wordt gerepeat. De gevoelige buitenantenne wordt vast gemonteerd op het dak en vervolgens naar binnen gebracht in de caravan, camper of boot. Dit signaal wordt aangeboden aan een repeater/ versterker die het vervolgens via een compacte binnen antenne versterkt uitstuurt. Hierdoor creëer je een goed bereik in een ruimte waar 3G/4G signalen moeilijk tot niet binnen komen.